Stichting Kyanno gaat een tweetal instellingen ondersteunen in hun strijd. Deze stichtingen vangen HIV geïnfecteerde en HIV geaffecteerde kinderen op. Een deel van deze kinderen ontwikkelt in de puberteit psychotische klachten.  De bedoeling is om deze  doelgroep een thuis te bieden.

Door deze instellingen maandelijks bij te staan willen wij van stichting Kyanno een bijdrage doen zodat deze kinderen een echt thuis krijgen, waar zij zich veilig geaccepteerd en geborgen voelen. Aangezien het vaak niet te voorspellen is hoe lang de kinderen nog te leven hebben, is de kwaliteit van het leven belangrijker dan de lengte van het leven. HIV/aids is in de meeste landen een gevoelig onderwerp. Geïnfecteerde kinderen worden vaak niet of nauwelijks geaccepteerd in de samenleving.

Hoeveel kinderen in de wereld hebben HIV?

Wereldwijd zijn 2,8 miljoen kinderen besmet met HIV, waarvan slechts 53 procent toegang heeft tot medicatie (hiv-remmers). Elke dag raken zo'n 880 kinderen en jongeren besmet met HIV.
Elke dag sterven zo'n 310
 kinderen en jongeren aan aids gerelateerde oorzaken.

De HIV-epidemie heeft nog steeds een onevenredige impact op kinderen. Iets minder dan de helft van de kinderen jonger dan 14 jaar die met HIV leven, wordt niet behandeld. Daardoor lopen ze een groot risico te sterven als gevolg van aan aids gerelateerde ziektes. Zonder behandeling sterft 50 procent van het aantal kinderen dat HIV oploopt in de baarmoeder of bij de geboorte voor hun tweede verjaardag.

Een einde aan aids in 2030

Wereldwijd is afgesproken dat aids in 2030 uitgeroeid moet zijn. In de afgelopen veertig jaar hebben we veel kunnen bereiken in de strijd tegen hiv, maar we hebben nog een lange weg te gaan. In het bijzonder nu de wereld in de ban is van de coronapandemie. Nu, meer dan ooit, moeten we blijven investeren in HIV-programma’s voor kinderen en jongeren en moeten we de opschaling van HIV-preventie, behandeling en zorg ondersteunen.

bron: Unicef

De allereerste Wereld Aidsdag vond plaats in 1988. Sindsdien wordt er jaarlijks op 1 december aandacht gevraagd voor de ziekte Aids, waar vele mensen onnodig aan overlijden.

Maak een Gratis Website met JouwWeb